RÓLUNK

A víz a legértékesebb kincsünk. Életet teremt, és életet ad. És ahogy sok más kincsre is igaz, valakinek sok van belőle, másoknak ritka ajándék. Védenünk és becsülnünk kell, okosan és felelősséggel kell használnunk. Leegyszerűsítve: <strong>egy csepp sem mehet veszendőbe.

Ebben a pillanatban is a világ 1/3-át fenyegeti vízhiány a mezőgazdaságban. A Föld víztartalékának alig 2.5%-a édesvíz, és ennek is 2/3-a az ember számára nem hozzáférhető. Ez körülbelül 37 milliárd qm felszíni és talajvizet jelent, – vagy másképpen: a Föld vízkészletének alig 1%-a – amellyel gazdálkodhatunk. Ez az vízmennyiség, amelyből meg kell termelnünk ételünket, amelyből erőműveinket hűtjük, és biztosítjuk az ivó és fürdővizet háztartásaink számára. Ugyan megújuló erőforrás, de a fogyasztás növekedése elképesztő kockázatokat hordoz.

Az említett 1% 70%-át a mezőgazdaság használja fel. A mezőgazdaságnak viszont hozzáférése van a világ legnagyobb víztározójához: a talajhoz. A kérdés a következő: hogyan használjuk ki ezt az óriási potenciált? Mi a Water&Soilnál hisszük, hogy éppen erre a problémára találtunk megoldást. Természetes alapú talajkondicionálónk nem csak megőrzi a vizet, hanem megsokszorozza jótékony hatásait. Védi és újjáéleszti a talajt, és ezzel együtt az életünkhöz nélkülözhetetlen növényeket és termést is – emellett a gyönyörű zöld gyepek már csak hab a tortán.

Vattay Richárd
Igazgató
Vattay Antal
Ügyvezető igazgató
gabor
Szórád Gábor
Partnerek és befektetői kapcsolatok

Gábor szenvedélyesen foglalkozik az agrárkörnyezet terhelésének csökkentésével, és sikeres pályafutást tudhat maga mögött, tőkegyűjtés terén (két saját vállalkozásának és portfólió cégeknek), szervezetek vezetésében 5-től 8200 alkalmazottig (felsővezetői szerepekben a Delivery Hero és az Americana éttermeknél), valamint iparági partnerségek kiépítésében.

ingvard
Ingvard Find
Üzletfejlesztés

Ingvard, több mint 30 éves pályafutása során folyamatosan azon dolgozott, hogy javítsa a mezőgazdasági termelékenységet, töretlen szenvedéllyel ötvözve a technológiákat és az erőforrás-menedzsmentet.
Vezetői pozíciókat töltött be jelentős nemzetközi vállalatoknál: a Rain Bird Internationalnál, a Lindsay Manufacturingnél, a Con-Agra Foodsnál, a McCain Foods Limitednél és a John Deere Waternél. Ezenkívül sok éven át minőségi terméshozamok tanácsadójaként dolgozott a Syngenta Seednél és globális mezőgazdasági termelőknél, miközben az agrártechnológiák üzletfejlesztését támogatta.

A Föld vízkészletének 1%-ának az eloszlása

0 %
Mezőgazdaság
0 %
Más fogyasztók

A WaterSoilnál hisszük, hogy forradalmi választ találtunk az aszályra és a kiszáradásra, legyen szó a mezőgazdaságról vagy a kiskertekről. Legyen szó Kaliforniáról, a szomjas Afrikáról vagy a száraz Közel-Keletről. Nem csinálunk vizet, és nem tudunk esőt fakasztani. De azt, amink van, meg tudjuk védeni, és hatékonyabb munkára foghatjuk – ezáltal kihasználva mindazt a rejtett potenciált, ami a földre hullik, vagy már ott van benne.

Őszintén valljuk, hogy ez nem szimplán környezetvédelmi kérdés, hanem komoly üzlet is. Ha képesek vagyunk maximálisan kihasználni erőforrásainkat – úgy, hogy közben meg is óvjuk őket – a „vízfüggő” iparágak vezető szereplői lehetnek a 21. századnak. Mindezeket számításba véve, a feltevés, hogy a jó üzlet és felelős környezetvédelem NEM zárják ki egymást, az egyik fő mozgatórugója a Water&amp;Soil munkájának. Hisszük, hogy megtaláltuk az eszközt, amely egyaránt segít a vállalkozásoknak, és a környezetünknek is. De nem ülünk a babérjainkon: Water&Soilnál sosem áll meg a kutatás és a munka, amely új megoldásokat talál a víz védelmére és takarékosabb felhasználására világszerte.