MEZŐGAZDASÁG

A tavaszi-nyári csapadék 40-48 %-a párolgási veszteségként távozik a talajból, vagy annak felszínéről. ennek folytán a növények csak 25-46%-át tudják a csapadékvíznek hasznosítani. A Water Retainer (VízŐr®) abban segít, hogy az elpárolgást érdemben csökkentve a növények számára több felvehető vizet biztosítson hosszabb időn át, a talajban.

A kedvező és kedvezőtlen vízellátás a termést alapvetően befolyásolja. Vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a termés különbség akár 3-4 szeres is lehet – a rosszhoz képest – az ideális vízellátottság esetén. Az aszályos időszakok okozta gondok minden gazdálkodó előtt ismertek. Ezeknek a gondoknak a megoldáshoz, enyhítéséhez és a viszonylag kevés víz megtartásához tud segítséget nyújtani a Water Retainer (VízŐr®) a gazdálkodásban.

Használata öntözött területeken akár 50%-os öntözési vízmegtakarítást is eredményezhet.

Öntözetlen teszteredmények

0 %
Cukorrépa
0 %
Napraforgó
0 %
Kukorica

KEDVEZŐ ASZÁLYKÁR BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK

A VízŐr által nyújtott lehetőségeket a gazdák mellett a biztosítói szakma is kihasználja. Mivel a magyar találmány használatával mérsékelhető az aszálykár, így a kifizetett kárenyhítés értéke is alacsonyabb lehet. Erre az összefüggésre a biztosítási szakma is felfigyelt, ezért ma már létezik olyan biztosító, ahol van lehetőség egyedi, a standardtól eltérő, adott esetben kedvezőbb feltételek kialakítására.